Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 4 - Morris Hall

Neuzen in Prive Zaken

Ik ga voor een project dat ongeveer twee jaar zal duren regelmatig een week naar ons hoofdkantoor in Akron in de V.S. Omdat reizen via Detroit regelmatig tot vertragingen leidt en de bagage vaak niet meekomt op dezelfde vlucht besluit ik Detroit te mijden en waar mogelijk via Minneapolis te reizen, wat een fijn en betrouwbaar vliegveld is.

Wanneer ik voor een bepaalde reis niet via Minneapolis kan reizen is het alternatief om via Miami te vliegen, dus eerst naar het zuiden en vandaar helemaal naar het noorden van de V.S. De vlucht is geboekt door het reisbureau waarvoor Diane Ford, de assistente van Rick van der Laan de contactpersoon is. Zij wordt steeds door het reisbureau geinformeerd wie welke reizen heeft geboekt en is dus op de hoogte van mijn routing naar Akron. Het is eigenlijk een route die geen van de anderen die regelmatig naar ons hoofdkantoor gaan nemen.

Omdat ik prive een speciale toegangskaart heb voor een lounge op Schiphol, kan ik tot de vertrektijd in die lounge wachten. Bij de vertrekgate zie ik tot mijn verbazing dat Rick van der Laan, de HR Manager, ook met diezelfde vlucht reist. Ik groet hem, maar omdat onze werkrelatie strikt zakelijk is blijven we daarna op afstand van elkaar.

Wanneer ik even naar hem kijk zie ik dat hij zich steeds zo beweegt dat hij me kan zien. Omdat ik door het vele reizen speciale condities heb kan ik heel snel instappen, kan ik langs andere passagiers lopen en voor hen instappen zodat ik vrijwel geen wachttijd heb en als een van de eersten in mijn stoel zit.

Rick van der Laan heeft deze condities niet, en het duurt dan ook enige tijd voordat hij verschijnt. Terwijl hij me groet zie ik dat hij heel opvallend observeert hoe ik mijn tablet, iPod, en boeken al tevoorschijn heb gehaald voor entertainment gedurende de reis. Mijn buurman, een Amerikaan die voor zaken in Europa is geweest en op de terugreis is naar de V.S. heeft hetzelfde gedaan en we zitten al geanimeerd te praten over zijn bezoek aan Europa, mijn reis naar de V.S. etc. Het gebruikelijke lichte gesprek dat je hebt met Amerikanen die je toevallig ontmoet. Zijn tablet ligt al op het tafeltje en hij laat bepaalde apps zien met spelletjes waar ik geinteresseerd naar kijk.

Ik zie Rick van der Laan uit mijn ooghoeken langslopen, hij blijft even staan om gedag te zeggen maar blijft langer staan dan hiervoor nodig is. Hij bekijkt mijn buurman uitgebreid, kijkt naar mijn en zijn tablet en mijn iPod en mijn boek, probeert de titel van het boek te lezen, maar moet dan doorlopen omdat andere passagiers naar hun zitplaats willen en ongeduldig worden omdat hij zo lang onnodig stil blijft staan. Nadat hij doorgelopen is kijk ik om, om te zien waar zijn zitplaats is en schiet in de lach. Hij kijkt nog steeds naar ons, maar moet nu zijn hoofd hiervoor zo ver omdraaien dat zijn hoofd bijna achterstevoren op zijn romp staat.

Bij aankomst in Miami moet de bagage ingeklaard worden en sta ik samen met mijn buurman op de koffers te wachten. Ook Rick van der Laan staat hier te wachten, ondanks dat ik de indruk heb dat hij helemaal niets heeft ingecheckt. Ik heb hem met een koffertje als cabin luggage gezien en heb hem terwijl ik op mijn bagage wacht ook niets van de bagageband af zien halen.

De bagage van mijn buurman komt eerst, die van mij iets later en nog steeds staat Rick van der Laan naar ons te kijken alsof hij buitenaardse wezens ziet. Daarna moeten mijn buurman en ik elk een andere kant op, we wensten elkaar een prettige reis en zwaaien na een paar stappen nog een keer naar elkaar. Hierna kijk ik nog een keer naar Rick van der Laan die mij nog steeds bij de bagageband staat na te kijken.

Hem heb ik geen gedag gezegd, ook niet gevraagd waar hij naar onderweg was, en pas op het hoofdkantoor hoor ik dat hij naar California onderweg was om daar een managers' meeting bij te wonen.

Morris Hall zal ik gedurende dit bezoek niet zien omdat hij die managers' meeting ook bijwoont. Hij heeft geregeld dat ik gedurende die week met enkele adviseurs van het project zal werken. Alleen, die komen een dag later aan dan Morris mij heeft laten weten, hebben hun eigen agenda en vertrekken ook al weer op de donderdagochtend. Daardoor zit ik het merendeel van die week alleen op de kamer van Morris waar ik me bezig hou met mijn eigen meegebrachte werk dat ik veel efficienter in Europa had kunnen uitvoeren. Een opdracht die ik voor dit bezoek een week moest onderbreken. De kamer van Morris is grotendeels ontmanteld omdat het hoofdkantoor naar een buitenwijk van Akron zal verhuizen en die verhuizing gefaseerd al is gestart. Het is dus een weinig succesvol bezoek en grotendeels verloren tijd.

In elk geval, heb ik Rick van der Laan geen stof gegeven die tegen mij gebruikt kan worden en die hij dan zeker in mijn dossier zou hebben opgenomen. Door mijn geanimeerde gesprek met mijn buurman heb ik hem op het verkeerde been gezet, de kluif voorgehouden dat ik in het geheim met iemand reisde en daarom die grote omweg heb gemaakt, waar hij op af is gedoken maar waar hij uiteindelijk niets mee kan. Terug op mijn basiskantoor, wrijf ik het hem nog een keer in wanneer ik hem in de gang tegenkom om te vertellen over de leuke spelletjesapps die ik van mijn buurman, van wie ik zelfs de naam niet weet, op mijn tablet heb overgenomen.