Dit is de header afbeelding

Sinistere Werk Verhalen - Nomade


Het Sinistere Werk Verhaal van de Week


Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 2 - Jeff Lowe

Marseille - Ed McConnell

Dan hebben we de vestiging in Zuid Frankrijk, vlakbij Marseille, aan het Etang de Berre.

Na mijn eerste bezoek aan Etang de Berre heeft Chespo daar een nieuwe general manager benoemd, Ed McConnell. Ja U hoort het goed, een Schot. Vraag mij niet waarom Chespo een Schot tot general manager van een fabriek in Zuid Frankrijk heeft benoemd, maar zo was het.

Ik werk 's avonds laat door, hij blijft ook laat zitten. Soms steekt hij 's avonds een paar wierookstaafjes aan, hoewel op die chemische fabriek open vuur, en daarmee ook roken streng verboden zijn. Rokers hebben op de parkeerplaats een soort bushokje waar ook Ed McConnell frequent te vinden is. Maar 's avonds steekt hij dus wierookstokjes aan die naast elkaar op zijn bureau staan te branden. Dan belt hij ook met zijn vrouw in Schotland en kennelijk is het een weinig harmonisch huwelijk want vrijwel elke avond hoor ik hem op ruziemakende toon met zijn vrouw telefoneren, woordelijk te verstaan, zelfs wanneer ik de deur dicht doe. Zijn kamer ligt naast de werkkamer die hij me gegeven heeft en zo hoor ik elk woord dat hij zegt.

In de periode van mijn bezoek valt ook een Franse nationale vrije dag en op zulke dagen moet ik gewoon doorwerken, hetzij op kantoor, hetzij in het hotel. Omdat de fabriek doordraait en het bedrijf dus open is hebben we afgesproken dat ik gewoon op kantoor zal werken. Sylvain Marechal, de controller zal me de sleutel van zijn kamer geven zodat informatie voor mij beschikbaar is. ...... Meer lezen Klik Verder

De verhalen zijn per periode gerubriceerd. Klik op een submenu en U krijgt een overzicht.