Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 2 - Jeff Lowe

Marseille - Plant Tour

Bij de start van een bezoek regel ik normaal gesproken een van de eerste dagen een planttour. Een rondleiding door het bedrijf om, wanneer ik er nog niet eerder ben geweest een indruk te krijgen van de meest belangrijke onderdelen van de fabriek, en ook om er de weg over het bedrijfsterrein te leren kennen. Wanneer ik al wel eerder op die fabriek ben geweest doe ik de planttour om de meest recente situatie te zien.

Eigenlijk wordt de planttour altijd door de hoogste operationele manager gegeven, of zijn directe vervanger. Zo ook in Etang de Berre waar de productie manager dit voor zijn rekening neemt, en we de bordessen van de fabriek op en af lopen, waarbij hij de chemische processen toelicht die hij me eerder op zijn kantoor heeft uitgelegd. Hij heeft bij een eerder bezoek de chemische formules van de productieprocessen opgeschreven en die heb ik ook nu meegebracht zodat hij dit niet helemaal overnieuw hoeft uit te leggen.

Tijdens de plant tour, op een van de hoogste bordessen blijven we staan en geeft hij een toelichting op een recente wijziging en investering. Hierbij komt hij steeds dichter bij me staan. Ik sta op de rand van de trap, maar blijf luisteren en terugpraten, ondanks dat hij na weer een stap in mijn richting gedaan te hebben, vrijwel tegen me aan staat. Verder doet hij niets, kijkt me aan alsof hij wil zeggen, hoe vind je dit. Ik ben verbaasd, dit gedrag past helemaal niet bij hem, hij heeft het ook nooit eerder vertoond. Ik kijk om, zie dat wanneer ik uit schrik een stap achteruit zou hebben gezet, ik vermoedelijk meters naar beneden zou zijn gevallen. Ik kijk hem onthutst aan, en loop daarna naar de trap om, al pratend voor hem uit naar beneden te lopen. Hij lijkt opgelucht dat ik zo wegloop. Bangmakerij, vermoedelijk, ingefluisterd door zijn meerdere, door Ed McConnell.