Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Korte Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade

Kort Geding

Dit is een button

Onze standaard kreet wanneer we het onderling ergens niet mee eens zijn is het roepen van; kort geding. Dit zeggen we alleen dan wanneer het niets ernstigs is, het is in de loop van de jaren meer een grap geworden.

De aanleiding was de huisvesting door de overheid van een te beveiligen persoon in ons appartementen complex.

De vergadering waar de vertegenwoordiger van de overheid deze keuze toelicht vindt plaats op de in een oud herenhuis. Enkele bewoners ontsteken in grote woede waarbij ik een van hen herken als de eigenaar van een geduchte waakhond die soms de lift bevuilt en wat deze persoon dan niet zelf opruimt. Een andere persoon die in deze vergadering niet zelf het woord voert, maar zich wel op de achtergrond doet gelden als tegenstander van de mogelijke huisvesting van de te beveiligen persoon is een vrouw. Ze voelt zich geraakt door het plan van de overheid als bewoner van het appartementen gebouw.

Het is herfst wanneer deze vergadering plaatsvindt met druilerig weer en soms wat motregen. De voorzitter heeft de vergaderstukken meegebracht in een boodschappentas. De vertegenwoordiger van de overheid motiveert en verdedigt de keuze, denkend aan verbetering van zijn reputatie en mogelijke promotie wanneer hij dit plan goed afrondt. Na deze vergadering begint een hectische periode van rechtszaken waaronder een kort geding.