Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Korte Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu Nomade

De Hotelkamer

 Dit is een kerststukje

Ik word midden in de nacht even wakker, na al een paar uur diep geslapen te hebben.

Om me heen zie ik mijn eigen meubels, de kledingkast, de gordijnen, de stoel en dit begrijp ik niet.

Hoe kan het dat deze allemaal in de hotelkamer staan? Heb ik ze bij vertrek meegenomen; nee. Heb ik ze over laten komen terwijl ik hier ben; nee, waarom zou ik dit doen. Ik ben al langere tijd in hetzelfde hotel en gebruik ook al een aantal weken dezelfde hotelkamer maar daar zijn altijd dezelfde vaste schaarse hotelmeubels met mijn koffer op de vloer en die zie ik ook niet.

Ik probeer na te denken over wat er gebeurd kan zijn, maar kom er niet uit. Hoe kan het dat al mijn meubels van thuis nu hier in de hotelkamer staan. Het staat wel goed. Hoewel ik het nooit onprettig vind in een hotel voelt het ook wel prettig aan om mijn eigen meubels te zien, bijna alsof ik thuis ben. Ik kom er niet uit hoe dit kan.

Dan zie ik een man door de hotelkamer lopen. Hij komt we heel bekend voor en toch kan ik hem niet plaatsen. Wat doet hij hier? Hoe is hij binnengekomen? Heb ik de deur van de hotelkamer dan niet goed dicht gedaan? Alleen de hotelbeveiliging heeft sleutels om de kamer binnen te komen. Ik heb de kamerdeur gisteravond toch op slot gedaan, zelfs met het veiligheidskettinkje dus hoe heeft iemand dan de deur opengedaan. Zou er iets aan de hand zijn, brand, moet ik opstaan vanwege een ontruiming vanwege brand, of zou het alleen een oefening zijn? Als dit zo zou zijn zou de man me wakker maken maar hij doet juist heel voorzichtig, alsof het helemaal niet de bedoeling is dat ik wakker word. Waar is mijn koffer dan? Ik ben al weken in het hotel, ken veel personeelsleden van de receptie en ook van de beveiliging maar daar lijkt hij niet op. Misschien een andere hotelgast die de verkeerde kamer in is gelopen maar dan nog, hoe is hij binnengekomen want de sleutels zijn allemaal verschillend. Het is niet iemand die ik vanuit het hotel ken, en toch komt hij me bekend voor.

Ik pieker verder maar kom er niet uit. Misschien heeft hij iets te maken met mijn eigen meubels die nu hier zijn en mijn koffer die ik niet zie.

Ik zoek het morgenochtend wel uit. Ik draai me om, op de rand van mijn kant van het bed. Gerustgesteld over mijn plan om nu eerst verder te slapen en morgenochtend uit te zoeken wat er aan de hand is val ik onmiddellijk weer in een diepe slaap om vervolgens een gat in de dag te slapen.

Wanneer ik wakker word zie ik dat ik thuis ben, de eerste nacht thuis na een lange reis en de ontbijttafel staat klaar. Mijn geest is terwijl ik sliep ook thuisgekomen en heeft zich weer bij mijn fysieke lichaam gevoegd.