Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Korte Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade

De Theepotten

Dit is een foto van de vier theepotten

Hoe kun je genieten van een mok heerlijke thee.

De zaterdag begint voor ons rond 9,00 uur. We zijn geen van beiden ochtendmensen. We nemen, zoals elke dag, ruim de tijd voor een ontbijt met thee, die op zaterdagochtend uit de theepot wordt geschonken die hij in de gezamenlijke huishouding heeft ingebracht.

Het gebruik van de theepotten luistert nauw. Er zijn 4 theepotten met elk hun vaste diensturen. Ook zijn er de diverse theesoorten die verbonden zijn met de theepotten. De mokken die gebruikt worden om de thee te drinken zijn geen onderdeel van het dienstrooster. Hoewel hierin enkele vaste patronen te herkennen zijn is het gebruik gevarieerd als de Nederlandse taal, enkele regels met veel uitzonderingen.

De theepotten hebben als overeenkomst dat ze allemaal vrolijk en kleurrijk zijn en uitnodigen tot het genieten van de thee die eruit geschonken wordt.

De gewone standaard theepot wordt door de week in de ochtend voor het ontbijt en later op de dag voor de 4.00 uur middagthee gebruikt. Deze is verbonden met zwarte thee uit de theebus met een mengsel van allerlei soorten om het wakker worden en wakker blijven te bevorderen.

Dan is er de theepot van de Nederlandse ontwerpster met de kleurrijke afbeeldingen van Nederlandse planten en bloemen waar de thee die we later in de avond drinken uit geschonken wordt. Zwarte thee zetten in deze theepot gaat in tegen de dienstregeling. De late avond thee is meer van het soort slaap lekker kruidenthee. De diverse dozen met verschillende soorten kruidenthee rouleren als in een vrolijke kleurige bonte carrousel.

Geheel volgens de vaste dienstregeling wordt voor het ontbijt op zondag de thee geschonken uit de theepot die hoort bij het gezamenlijk aangeschafte servies. De, uiteraard zwarte, thee die hieruit genoten wordt varieert, soms Darjeeling en dan weer Earl Grey thee, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren op het moment.