Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 5 - Amanda Sharp

Via Kantoor Naar Huis

De volgende dag vroeg rij ik naar huis. Vanaf een parkeerplaats langs de snelweg in Duitsland stuur ik Amanda Sharp voordat haar werkdag begint een SMS om haar te laten weten dat ik ziek ben en bel het ziekmeldingen telefoonnummer van mijn basisvestiging.

Op de terugreis ga ik eerst nog langs het kantoor van mijn basisvestiging om voor mij belangrijke documenten op te halen. De werkprogramma's die ik van mijn vorige werkgever mee heb mogen nemen en die ik als basis voor de werkprogramma's bij Chespo heb gebruikt omdat, toen ik er startte, helemaal geen werkprogramma's waren, beschouw ik als mijn prive-eigendom.

In een volgend telefoongesprek met Rick van der Laan zal hij hier uiterst negatief en indringend over doorvragen. Hij wil weten waarom ik, nadat ik me ziek heb gemeld, toch nog op kantoor geweest ben en waarom ik niet rechtstreeks naar huis ben gereden want wanneer je dit doet ben je volgens hem niet ziek. Hij vraagt niet hoe ik nog de 450 km kon rijden terwijl ik me niet goed voelde.

Mijn antwoord dat ik verschillende routes naar huis kan nemen en dat de route die me vlak langs kantoor leidt helemaal niet om is en ik dus geen extra kilometers heb gereden om nog even wat op kantoor op te halen overtuigt hem niet. Hij blijft hier zeker een kwartier over doorvragen ondanks mijn argumentatie dat hierdoor geen extra kilometers zijn gereden. Wat ik niet zeg is dat ik ook een heel klein scherp onderdeel van een kast heb meegenomen, wat ik al geruime tijd in een la heb bewaard en wat identiek is aan een scherp voorwerp dat eerder de lekke band van mijn leaseauto heeft veroorzaakt. Dit scherpe voorwerp bewaar ik als een relikwie.

Bij het doorspreken van de ontslagovereenkomst beweert Rick van der Laan stellig dat hij tot eerder in de week, toen hij bij HR in de VS navraag deed over mijn situatie geen weet had van mijn komende ontslag. Weer een paar maanden later hoor ik van anderen dat Chespo mijn ontslag al maanden eerder had aangevraagd, met ondertekening van de ontslagaanvraag door Rick van der Laan.