Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 5 - Amanda Sharp

Anderen Weten Het

Dat mijn einde bij dit bedrijf nadert en dat sommigen dit hebben geroken, zoals een roofdier het zwakste dier in een kudde opmerkt en dit uitkiest om op te jagen blijkt later in die week.

Ik heb ook nog drie dagen werk op een kleine fabriek aan de zuidkant van Mannheim. Het bezoek hiervoor heb ik al weken geleden ingepland. Wanneer ik daar mijn werkzaamheden heb opgestart, voor die dagen afspraken met het management van die fabriek heb gemaakt en even op de werkkamer die ze me gegeven hebben zit uit te blazen en werk voor de dag erop voor te bereiden loopt Thijs Steenslag langs. Hij is een medewerker van het IT project waar we eerden in het jaar aan meegewerkt hebben.

Thijs Steenslag is een Nederlander en het type medewerker die Jessica, mijn V.S. collega, steeds in huilen deed uitbarsten wanneer ze haar inbreng niet geaccepteerd kreeg. Van de aimabele jongeman waar ik in mijn eerste jaren bij Chespo mee heb gewerkt heeft hij zich ontwikkelt tot een arrogant persoon die heel bot tegen vrouwen kan zijn. Morris Hall heeft me een paar keer gezegd dat hij zich in vergaderingen mateloos aan Thijs Steenslag heeft geergerd. Morris Hall heeft me vanwege hem en een paar anderen na verloop van tijd expres niet meer laten overnachten in het hotel dat de hele groep voor het IT project gebruikt, maar heeft me in een ander hotel ondergebracht om me, zoals hij zei, uit hun buurt te houden. Thijs Steenslag vroeg me daarop vervolgens waarom ik in een ander hotel verbleef. Wel hebben we diverse keren op dezelfde vlucht terug uit de V.S. naar Nederland gezeten waarbij hij dan heel dominant aanwezig was. Er is weinig over van de enthousiaste hulpvaardige jongeman die hij ooit was en die ik zelf ooit, jaren eerder, aanbevolen heb om binnen dit type projecten te werken.

Hoewel ik Thijs Steenslag soms jarenlang niet zie, ben ik hem tijdens deze opdracht in Mannheim al twee keer eerder tegengekomen. Het zijn toevallige ontmoetingen, zoals ook nu.

Wanneer hij in de gang langsloopt, ziet hij me zitten, Hij blijft stil staan en begint tegen me uit te varen, beschuldigt me ervan dat ik hem stalk. Hij vraagt waarom ik hier ben, waarom ik hem overal volg, dat dit al de derde keer is dat ik ben waar hij ook is en dat dit geen toeval kan zijn, kortom, dat hij vindt dat ik hem aan het stalken ben.

Ik ben perplex. Ik heb dit bezoek weken eerder aangekondigd, heb last van zijn bezoek omdat hij managers claimt die ik ook nodig heb en dan beschuldigt hij mij van stalken. Zijn manager, iemand uit Spanje waar ik in eerdere jaren veel mee hem gewerkt en die altijd heel open tegen me is geweest en cooperatief met me heeft samengewerkt kijkt me verontschuldigend aan.

Mijn antwoord aan Thijs Steenslag is dat ik hier mijn werk zit te doen, wat niets met hem te maken heeft. Hij kijkt me nog een keer woedend aan en dan neemt zijn manager hem snel mee. De volgende ochtend, terug in Mannheim, overdenk ik deze reactie en wordt bozer en bozer naarmate ik er langer over nadenk. Wat denkt hij wel. Hij heeft een slechte naam voor wat betreft omgang met vrouwen en tijdens mijn bezoek aan de V.S. heeft Morris Hall me, om me bij hem en andere projectleden weg te houden in een ander hotel geboekt dan waar zij normaal voor hun verblijf in de V.S. verblijven. Terwijl ik dit overdenk schrijf ik hem een scherpe mail dat ik mijn bezoek aan deze fabriek lang van te voren heb gepland, het voor mij lastig werken is wanneer hij tegelijkertijd met mij op een vestiging is en dat ik dergelijke bewoordingen als stalken niet accepteer en dat, als hij mij nog een keer zo bejegend, ik een klacht tegen hem zal indienen.

Binnen vijf minuten belt hij, stotterend en hakkelend dat het toch vreemd is dat ik steeds verschijn waar hij ook afspraken heeft en dat ooit iemand hem echt gestalked heeft, hoe vervelend dit is geweest, enz. Ik accepteer zijn verontschuldigingen en zo is dit uit de wereld maar een nare smaak blijft wel hangen.

Welke "tone" heerst er binnen de leiding van het project waaraan Thijs Steenslag werkt. Ze hadden gedurende de maanden dat wij betrokken waren bij dit project weinig respect voor de inbreng vanuit onze afdeling vooral niet voor die van Morris Hall. Morris Hall die toch terecht, zoals iedereen informeel toegeeft, geen toestemming gaf voor implementatie op de geplande datum omdat het project daar volgens hem niet klaar voor was, wat gemaakt heeft dat het een aantal maanden is uitgesteld. Dit heeft hen allemaal een groot deel van hun bonus gekost. Deze frustratie sijpelt door naar mij en het maakt dat iemand als Thijs Steenslag mij vrijelijk zo respectloos kan aanspreken.