Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 4 - Morris Hall

Andere Werkzaamheden

Het wordt een vreemde situatie wanneer Morris Hall op een bepaald moment andere werkzaamheden gaat doen, naast de werkzaamheden die samenhangen met het managen van onze afdeling. Het zijn werkzaamheden waarvan het niet normaal is dat die gecombineerd worden met onze werkzaamheden.

Morris Hall geeft prioriteit aan zijn nieuwe werkzaamheden en laat onze conceptrapporten weken liggen, soms zelfs maanden. Hij geeft aan dat het niet meer zijn prioriteit heeft door bijvoorbeeld te zeggen wanneer hij voor een week naar Hawai gaat om daar zijn 25 jarig huwelijksjubileum te vieren: "yes, ok, I will review it when I fly to Hawai". En dat voor een conceptrapport dat hij al drie maanden heeft.

Natuurlijk komt hij er ook tijdens die vlucht niet aan toe, en wat zou de kwaliteit van zijn edits uberhaupt zijn wanneer hij het wel tijdens die vlucht zou hebben geredigeerd. Hij is er tijdens die vlucht wel aan begonnen zoals ik kan zien aan de datum van de edit voorstellen wanneer hij me die een maand later stuurt en waarbij hij vrijwel het gehele rapport taalkundig heeft herschreven. Zonder discussie neem ik ook deze de tekstvoorstellen over, zolang de betekenis van wat ik wil rapporteren maar ongewijzigd blijft.

Tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor in Akron laat hij zich ontvallen dat hij moe is van alle politieke intriges rondom onze rapporten. Dat wij, in de periferie, er misschien niet veel van merken maar dat hij er genoeg van heeft. Hij vindt zijn nieuwe werkzaamheden veel leuker.

Jessica, een van mijn US collega's trekt het ook niet meer. Ze zegt dat ze elke avond huilend naar huis gaat omdat ze in de projectgroepen zo weinig voor elkaar krijgt.

Voor het nieuwe project waar wij ook bij betrokken worden zijn we gedurende een periode van twee jaar steeds voor enkele weken in Akron en hebben we zeer frequent uren durende conference calls die ook tijdens de avond en in de nachtelijke uren plaatsvinden. Jasmine, mijn Aziatische collega, die geen overlappende werktijden heeft met de V.S. neemt regelmatig deel aan conference calls die, voor haar, om 3 uur in de ochtend starten en tot een uur of 6 in de ochtend duren, waarna ze weer, alsof dit vanzelf spreekt, aan haar gewone afdelingswerk begint. En wij verkeren dan nog in de luwte door de afstand die we hebben tot de V.S.