Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 4 - Morris Hall

IT Autorisatie

Een paar maanden later en na een ander en heel vervelend IT incident stuur ik Morris Hall een email met de vraag welke mogelijkheden IT specialisten hebben om mijn pc over te nemen, en of dit alleen kan met, of ook zonder mijn toestemming en zonder dat ik er ook maar iets van merk.

Morris raakt kennelijk gealarmeerd door deze vraag en belt me zelfs op om mijn vraag beter te begrijpen en om te weten te komen wat de achtergrond is van mijn vraag. Wanneer ik hem zeg dat Wim van Beek, de Nederlandse IT datacommunicatie specialist toegegeven heeft dat zij steeds de files op mijn pc hebben verplaatst die het disfunctioneren van de afdelingssoftware hebben veroorzaakt en dat dit nu twee keer is gebeurd zegt hij alleen maar: "Did he say that". Alsof hij wil zeggen, hoe is het mogelijk dat hij zich dit heeft laten ontglippen, dit zou je nooit te weten hebben mogen komen. Het is zo, maar dit had hij niet mogen zeggen.

Het zal Wim van Beek niet raken dat ik dit heb gezegd. Hij zit dicht tegen zijn pensioen aan, had al met pensioen willen zijn maar Chespo wilde hem nog niet laten gaan omdat hij beter in zijn werk is dan de IT specialisten in de V.S. De ene keer dat een virus het netwerk van Chespo wist binnen te dringen, na een onachtzaamheid in de V.S., was hij degene die na een nacht doorwerken het programma schreef dat het virus onschadelijk maakte.

En ik denk: hij weet nu dat ik dit spel doorheb, dat dit voorlopig niet gaat werken. Het vervelende incident is te erg om zo voorbij te laten gaan dus dit moet stoppen, maar wat gaan ze nu weer bedenken en hoe kom ik daar weer achter. Hoe voorkom ik dat ik in een nieuw, onbekend spel in de problemen kom.