Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 4 - Morris Hall

Eindbespreking

Het zal, naar later blijkt, mijn laatste opdracht in Egypte zijn. De fabriek in Egypte is een satelliet van de Spaanse fabriek. Hier herhaalt zich de geschiedenis van het verstoren van de eindbespreking.

Weer vindt een Europees controller, in dit geval Jens Greipel, het nodig om de eindbespreking bij te wonen. In die vergadering gaat hij steeds, zomaar in het wilde weg over andere onderwerpen zitten praten met de Egyptische algemeen manager, Alaa al Ebeid en met zijn assistent Mercedes Silva, die de lokale financiele man assisteert.

Wanneer ik zeg dat ik zo geen eindbespreking kan houden valt Jens Greipel tegen me uit. Hij verwijt me onprofessioneel gedrag om hem hier, in deze vergadering waar Alaa al Ebeid bij aanwezig is, over aan te spreken.

Het doet me denken aan de vergadering met Tom Korthals, hoe identiek het gedrag is. Alaa al Ebeid, de Egyptische algemeen manager, probeert het voor mij in goede banen te leiden, en alles wat besproken moet worden komt aan de orde, maar het verstorende intimiderende gedrag van Jens Greipel blijft in mijn gedachten hangen.

Is dit het nieuwe mode woord, proberen ze zaken te vinden die kunnen vallen onder onprofessioneel gedrag. Eerder heeft Morris Hall, mijn manager, de woorden "unprofessional behaviour", gebruikt toen ik op een wat scherpe toon een email aan Bernard Kiesl, de Duitse controller heb gestuurd met kopie aan hem. Wanneer ik Bernard Kiesl later vraag hoe hij mijn e-mail heeft geinterpreteerd zegt hij dat het ok is, dat hij er geen enkel probleem mee heeft dat ik het zo heb verwoord. Ik heb hoe dan ook gelijk, alleen de woordkeus was wat scherp.

Goed op mijn woorden letten dus, me niet uit de tent laten lokken, dit is het nieuwe spel.

Ze zullen proberen negatieve zaken te destilleren uit hoe ik me gedraag of om wat ik zeg, dit in mijn dossier op nemen om te proberen dit als onprofessioneel gedrag te betitelen, om me daarna zonder of met een lagere vergoeding te ontslaan.

Ze hebben een term opgepakt die in mijn beroepsgroep kan leiden tot een tuchtrechtzaak met een daarbij behorende straf. Voorlopig hebben ze niets, want ik kan zeker iemand die de eindbespreking verstoort, daarover, in de nette neutrale bewoordingen waarin ik het doe aanspreken en Bernard Kiesl is mijn wat scherpe toon niet eens opgevallen.

Toch realiseer ik me dat ik heel erg zal moeten oppassen met wat ik zeg en hoe ik me gedraag. Tot wanneer, dat weet ik niet. Is het tegen Jens Greipel, zoals het eerder tegen Tom Korthals zelf gericht was en houdt het op bij zijn vertrek of speelt er nu iets anders, is er een "gamechange".