Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 4 - Morris Hall

Lease Auto - Beschadigingen

Wanneer Morris Hall eenmaal een paar jaar mijn manager is ontstaan er in Nederland vreemde beschadigingen aan mijn leaseauto. Dit gebeurt meestal aan het einde van de week, voorafgaande aan de maandag dat ik met de auto naar een vestiging zal rijden om een nieuwe opdracht van vier of vijf weken te starten.

Langzaam ontvouwt zich een patroon dat de betrokkenheid van bepaalde personen suggereert, Rick van der Laan en zijn assistente, Diane Ford, maar het patroon blijft zo vaag dat het nooit dienst zal kunnen doen als bewijs in een rechtszaak.

Het is wel zo dat ik na verloop van tijd de auto vanaf de woensdag van die week zekerheidshalve niet meer op de parkeerplaats bij kantoor zet, maar in de straten in de wijk rondom het kantoor.

Soms ontstaan ook in Duitsland beschadigingen aan mijn leaseauto, zoals die keer dat de achterruit er op de snelweg met een harde knal uitspringt.

Het begint ermee dat ineens een deel van de sierstrip van de kap van de auto aan de bijrijderskant ontbreekt. Mijn oog valt er toevallig op wanneer ik van de kantoorparkeerplaats weg wil rijden en ik om de auto heen loop om te zien waarom ik vind dat mijn auto er ineens zo vreemd uitziet. Ik weet zeker dat die strip er die ochtend nog in zijn geheel op zat want in de garage thuis loop ik vanuit die kant naar mijn auto.

Volgens mijn garage is het onmogelijk dat ik dit deel van de sierstrip gewoon verloren ben maar moet iemand het er met gereedschap met geweld hebben afgehaald. Ze wijzen me zelfs waar het gereedschap de lak had beschadigd.

Ook die dag was Rick van der Laan op kantoor.

Ik zeg er niets over, laat het repareren en de kosten komen gewoon op mijn budget, ten laste van Chespo.

Mijn lease auto heeft een glazen dak. Op een bepaalde dag wil ik van kantoor wegrijden en zie dat er een grote scheur beginnend aan de kant van de voorruit in het glas van het dak zit. Die mag alleen bij een door de leasemaatschappij aangewezen garage gerepareerd worden. Omdat het glas niet te repareren is moet het gehele glazen dak vervangen worden. De monteur vraagt hoe het gebeurd is, ik weet het niet, vraag hem hoe zo iets kan ontstaan en hij zegt dat op die plaats steenslag niet waarschijnlijk is. Volgens hem kan het alleen gebeurd zijn doordat iemand met een scherp voorwerp tegen het glas heeft geslagen.

Nog niet eens veel later heb ik een kleine barst bovenin de voorruit, die ik ook op zo'n vrijdag zie wanneer ik van kantoor wil wegrijden. Daar blijf ik de weken die de opdracht in Frankrijk duurt mee rijden tot ik weer terug ben op mijn basisvestiging en het kan laten repareren. Dit kan door steenslag zijn gekomen, maar dan had ik het 's morgens ook moeten zien en toen is het me in elk geval niet opgevallen. De monteur die de reparatie uitvoert zegt dat het gevaarlijk is om weken met zo'n barst in de ruit te blijven rijden, dat ik onmiddellijk na constatering de barst had moeten laten repareren omdat die anders groter kan worden Maar dan zou ik met mijn werkplanning in problemen zijn gekomen. Of was dit de opzet.

Wanneer ik een aantal weken in Duitsland, in Mannheim werk en van mijn landelijk gelegen hotel buiten Mannheim via de snelweg naar de fabriek in Mannheim, vlakbij het Centrale Treinstation van Mannheim rij, hoor ik ineens een harde knal. Omdat het druk is rij ik door en voel ondertussen een koude tochtvlaag in mijn nek. Ik kijk in de spiegel en zie dat de achterruit er in zijn geheel uitgesprongen is. Alleen aan de zijkanten zit nog een klein randje glas. Het glas is helemaal verbrijzeld en ligt in kleine stukjes achter in de auto. Op de vestiging regelen ze dat de auto door een hersteller wordt opgehaald en voor de avond heb ik hem terug met een nieuwe achterruit. Hoe dit kon ontstaan werd nooit duidelijk. Er wordt gesuggereerd dat hitte van de achterruitverwarming dit veroorzaakt kan hebben maar waarom precies daar, dan, en wat is het specifieke wat dit veroorzaakt kan hebben.