Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 4 - Morris Hall

Vliegtickets

Ook met de reserveringen van de vliegtickets is soms wat vreemds aan de hand maar hier is heel moeilijk een vinger achter te krijgen.

Daar waar ik eerder, voor een andere werkgever, als frequente reiziger, vrijwel altijd een goede stoel kreeg, voorin, bij de nooduitgang, of zelfs een upgrade naar businessclass en dit ook nog de eerste jaren bij Chespo het geval was verandert dit ook. Ik weet wel, de vliegtuigindustrie verandert ook met de opkomst van budgetmaatschappijen, maar zelfs wanneer ik hiermee rekening houd zijn er soms toch wat vreemde situaties.

Ik krijg zelden een goede stoel en nooit meer bij een nooduitgang met de ruimere stoelen. Ik word vaak ver naar achteren geplaatst en word, wanneer mijn pc waar ik een film op heb zitten bekijken al staat uit te schakelen, op snauwende toon door een stewardess tot de orde geroepen dat mijn pc uit moet staan alsof ik geweigerd heb een instructie op te volgen. Dit gebeurt dan weer niet wanneer ik, bij een wat leger vliegtuig, op een andere plaats ben gaan zitten.

Het meest opvallende wat dit betreft gebeurt in de eerste jaren. Op het vliegveld word ik ingecheckt door het zusje van Senel, een secretaresse op kantoor. Zij waarschuwde me voor Frank Sanders. Ze kijkt me aan, zegt, oh, mijn zus werkt daar, ik zal je een andere stoel geven, dan heb je ook een keer een goede zitplaats en ze verandert de stoel naar een voorin.

Ook hier brengt het internet uitkomst, maar niet helemaal. Ik heb de reservering voor een vlucht naar de V.S. zelf geboekt, heb thuis ingecheckt waarbij ik zie dat mijn stoel zich vlak naast de toiletten bevindt. Die verander ik naar een stoel veel verder naar voren. Het is een vliegtuig met Amerikaanse bemanning. Tot mijn stomme verbazing vraagt een van de stewards me vrijwel aan het begin van de vlucht op een heel geirriteerde toon: "how did you get on this seat", waarop ik zeg, "Oh, well", waarop hij zei: "You changed it yourself". Tot mijn verbazing krijg ik op de terugvlucht weer een stoel naast de toiletten. Dit kan ik niet voorkomen want voor dit type terugvluchten, kun je niet zelf inchecken, dit kan alleen op het vliegveld, door beambten van de vliegmaatschappij. Gedurende die vlucht loopt stinkend water uit de toiletten. Ik weet wel, iemand moet daar zitten, maar waarom heb ik twee keer zo'n plaats. Nog later brengt internet wel uitkomst, ik boek zelf, betaal bij voor een meer comfortabele stoel die dan ook gereserveerd wordt, wetend dat Morris Hall mijn manager deze kosten zal goedkeuren, omdat hij er niets rationeels tegenin kan brengen.