Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 4 - Morris Hall

Huurauto Frankrijk

Omdat ik met het vliegtuig naar verder gelegen bestemmingen reis gebruik ik dan lokale auto's. Nadat als gevolg van bezuinigingen die vestigingen geen auto's meer aanhouden voor bezoekers zijn dit huurauto's. Dit moet toch gemakkelijk zijn. Ik rij normaal gesproken in wat heet een type "B" auto, waarvan er toch dertien in een dozijn zijn en waarvan de verhuurmaatschappijen er toch een ruim aantal van op voorraad hebben. Bovendien worden mijn reserveringen ruim van te voren geboekt, eerst door een reisbureau, en later, in het internet tijdperk, door mijzelf. Maar nee, hoe vaak krijg ik niet een afwijkende auto of een auto die in slechte conditie verkeert.

Zo krijg ik in Toulouse, in Midden Frankrijk, wanneer ik een "B" klasse auto heb gevraagd, van de desk de vraag of ik in een grote auto kan rijden. Ja, natuurlijk kan ik in een grote auto rijden, maar waarom niet het type dat ik in de reservering heb gevraagd. Hun antwoord luidt; omdat ze op dat moment geen "B" klasse auto's beschikbaar hebben. Dus accepteer ik de grotere auto, een van de grotere 4-wheel drives, tegen dezelfde, afgesproken prijs. Dat ligt minder eenvoudig dan het lijkt, want ik weet, op de fabriek zien ze de lage prijs niet die ik betaal, alleen de grote auto en ik ga naar een fabriek waar met de vakbonden over sluiting onderhandeld wordt. Uit kostenbesparingsoverwegingen zal de productie naar een ander land worden overgeplaatst. En dan kom ik met zo'n grote auto aanrijden, een van de grootste 4-wheel drives.

Terwijl ik over de parkeerplaats bij het vliegveld naar de auto loop kom ik langs lange rijen type "B" klasse auto's en vraag ik me af waarom ze er mij daar niet een van konden geven. Tijdens de tocht van het vliegveld naar de fabriek in Limoges, zo'n 300 km rijden zie ik bij de stopplaatsen de mannenhoofden omdraaien wanneer ik aan kom rijden in de grote 4-wheel drive en dan hun blikken wanneer ze zien dat een vrouw die auto bestuurt.

Ik bel Morris Hall om hem te laten weten wat voor auto ze me gegeven hebben, zodat hij niet verrast wordt wanneer deze of gene zich bij hem over mijn auto beklaagt. Hij doet hier nonchalant over, goed dat ik het hem laat weten, maar een dergelijke auto is in de V.S. heel gewoon. Hij rijdt zelf ook een grote 4-wheel drive dus voor hem is het geen enkel probleem. Dat in Europa anders tegen zulke brandstof verslindende auto's wordt aangekeken weet hij wel en daarom is het goed dat hij ervan op de hoogte is. Omdat het hotel niet ver van de fabriek is, ga ik sommige dagen zelfs lopen en laat de auto bij het hotel staan.