Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 4 - Morris Hall

Printer

Op die kamer ontstaat wel een ander probleem, namelijk dat alleen op de bovenverdieping vrij toegankelijke printers staan en omdat ik regelmatig, bij nieuwe technologie een nieuwe pc krijg, functioneert mijn oude printer niet meer. Daardoor moet ik voor elke print, al is het maar om even een tijdelijk handzaam werkdocument te hebben, naar boven lopen.

Ik val af en word slanker van het vele trappen lopen maar het kost ook veel tijd en zo blijf ik toch steeds nog geconfronteerd worden met de daar gehuisveste personen. Omdat mijn eigen prive pc van hetzelfde merk is als mijn werk pc en ik zelf thuis een goed werkende printer heb die eigenlijk heel weinig heeft gekost besluit ik mijn probleem niet aan te kaarten bij Morris Hall maar zelf een oplossing te vinden.

Ik zal zelf nog een printer kopen en die mee naar kantoor nemen. Dit brengt het volgende probleem mee, namelijk dat de autorisaties op mijn pc strikt zijn vastgelegd en ik geen printer, of welke software ook, kan installeren.

Bij elke vestiging waar ik werk is het een vast ritueel dat op de eerste werkdag bij die vestiging de IT man printers op mijn pc moet installeren wanneer die in de tussenliggende periode dat ik niet bij die vestiging ben geweest hun printers hebben vernieuwd. En dit gebeurt bij de veranderende technologie in die jaren regelmatig.

Hier, op mijn basisvestiging moet ik Wim van Beek, de IT man vragen, maar die is me nog nooit goed gezind geweest. Hij is een goede kantoorvriend van mijn voorganger, Henk Kramer, die door Ben Palmer, mijn eerst manager, uit zijn functie is gezet vanwege slecht functioneren en een gebrek aan opleiding voor onze werkzaamheden. Henk Kramer is na een felle rechtszaak toch in dienst gebleven wat in de organisatie onder oudgedienden een tweedeling heeft gegeven tussen wie mij welgezind is en wie mij al die jaren is blijven verwijten dat ik de plaats van hun gerespecteerde collega heb ingenomen. Wim van Beek en Morris Hall kennen elkaar weer goed uit de tijd dat Morris binnen de IT afdeling werkte. Het is tegen de regels eigen printers te kopen en omdat IT management wil dat iedereen gebruik maakt van de afdelingsprinters zal Wim van Beek vermoedelijk weigeren mijn printer te installeren, of anders alleen na toestemming van Morris.

Ik laat de printer een tijdje ingepakt staan tot ik hoor dat Wim van Beek drie weken op vakantie gaat en Dennis de Koninck, werkzaam op een vestiging die Chespo een aantal jaren eerder heeft overgenomen en niet behept met de geschiedenis van mijn voorganger, een paar dagen in de week op onze vestiging zal werken. Na een paar dagen loop ik naar hem toe en vraag hem mij te helpen de printer te installeren. Hij stemt toe, vindt het alsmaar heen en weer moeten lopen naar de bovenverdieping voor een paar printjes ook vervelend voor mij en installeert de printer.

Later zullen zowel Wim van Beek als Morris Hall als Rick van der Laan me vragen hoe ik het voor elkaar heb gekregen een printer op mijn kamer te krijgen en dan vooral hoe ik het voor elkaar heb gekregen dat die printer op mijn pc is geinstalleerd. Nog een paar jaar later declareer ik alsnog de aanschafkosten van de printer in mijn reisdeclaratie en krijg deze zonder verdere vragen vergoed. Heerlijk, ik hoef alleen nog naar boven te lopen om grotere printopdrachten op te halen, of er even rond te lopen voor een social talk, wanneer dit mij uitkomt.