Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 2 - Jeff Lowe

Vertrek

Jeff Lowe blijft ruim vijf jaar maar uit dan openlijke kritiek op een besluit van Luca Romano, die op dat moment al weer een paar jaar de CEO van het bedrijf is.

Jeff Lowe belt me onverwachts op, gewoon overdag, wat tegen zijn gewoonte is, op een tijdstip waarvan hij weet dat ik gewoon aan mijn bureau zit te werken. Het ongewone daaraan is dat we normaal gesproken van te voren een tijdstip afspreken waarop ik hem moet bellen. Wanneer hij een enkele keer onaangekondigd belt is dit op momenten die bij mij bevreemding wekken, zoals laat op vrijdagmiddag, alsof hij wil testen of ik nog op mijn werk ben.

Nu echter klinkt hij timide, wat ook al vreemd is. Hij is een prater die zich handhaaft door zich als allesweter voor te doen, hij heeft me nog nooit ook maar iets op een aarzelende toon om instemming gevraagd. Nu wel, en ik weet niet veel meer van het onderwerp dan wat officieel gecommuniceerd is.

De economie is booming en Chespo heeft net een overname gedaan waar veel geld mee is gemoeid. Jeff Lowe vraagt me wat ik ervan vind. Hij zoekt naar een bevestiging dat het overnamebedrag te hoog is, vraagt me of het overgenomen bedrijf dit bedrag waard is. Ik beaam: "yes, it is a lot of money", maar of het teveel is, ik weet het niet. Het is begin september 2001 en de week erop passeert 9/11 met alle gevolgen van dien. Dan hebben zijn uitingen van twijfel over de overname hem al zijn baan gekost. Luca Romano accepteert geen kritiek op dit door hem genomen besluit.

Daar waar Jeff Lowe weinig professionele affiniteit heeft met onze werkzaamheden en er alleen in algemene wat oppervlakkige termen over kan spreken profileert hij zich op het gebied van management en leiding geven als deskundige Hij probeert Luca Romano, de CEO van het bedrijf bij te sturen in zijn manier van delegeren wat hem al niet geliefd heeft gemaakt maar de openlijke kritiek op de hoogte van het overname bedrag doet hem de das om en hij valt in ongenade. Luca Romano zet het proces in gang waar hij vaker gebruik van maakt wanneer hij medewerkers in moeilijkheden wil brengen omdat hij van ze af wil. Jeff Lowe krijgt de verantwoordelijkheid voor een deelproject voor de integratie van het overgenomen bedrijf, de financiele integratie, iets waar hij weinig kennis van heeft en hij is daarna binnen een paar maanden ontslagen.