Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 2 - Jeff Lowe

Planning

Jeff Lowe maakt de jaarplanning, daar waar eerder Ben Palmer en later Morris Hall me slechts een lijst geven van wat in het jaar gedaan moet worden. Zij laten het aan mij over hoe ik die opdrachten over het jaar verdeel en doen slechts wanneer nodig een dwingende suggestie voor een volgende opdracht. Altijd stel ik sowieso een voorstel op voor een volgende opdracht met het verzoek die goed te keuren voordat ik verdere werkzaamheden start. Echter, Jeff Lowe maakt de detail planning voor het gehele jaar en wel zo dat ik bijna geen privetijd op mijn basislocatie heb tussen twee opdrachten in. Dit terwijl ik zelf rekening houd met twee weken ruimte tussen opdrachten. Ik sta hierop en stem niet in met de planning voordat hij het aangepast heeft. Ook heeft Jeff Lowe geen idee van vrije dagen en vakantieperiodes in de diverse landen, en hij accepteert slechts met moeite mijn gemotiveerde wens om daar de planning op te baseren. Je kunt niet in augustus in Frankrijk of Spanje een opdracht uitvoeren en evenmin in juli in Duitsland of Engeland. Altijd mort hij wel wat maar ik krijg ook de indruk dat hij blij is met mijn hardnekkige tegenwerpingen. Zo kan hij tegen Luca Romano zeggen dat ik het zo wil.

Dat Luca Romano hem erg onder druk zet blijkt pas later. Na een combinatie van opdrachten, die Jeff Lowe me als dictaat geeft en waarbij ik na een net voltooide opdracht van 4 weken, onmiddellijk een weekend in Istanbul moet werken en daarna onmiddellijk de maandag erop aan een opdracht van enkele weken in de V.S. moet beginnen, zeg ik dat ik dit fysiek niet aankan, dat ik rustpauzes nodig heb en mijn priveleven moet onderhouden. Wanneer Jeff Lowe deze volgorde van opdrachten niet wil aanpassen word ik zo kwaad dat ik stressverschijnselen krijg waardoor ik bijna niet meer kan lopen en zes weken ziek thuis blijf.

Wanneer ik weer voorzichtig halve dagen naar kantoor kom belt hij en zegt: "please Anna come back, come back, you can do work in Indonesia, then you are away from these European guys for some time, please come back". Daarna vervolgt hij nog: "I had the same, I know how it feels". Pas dan realiseer ik me dat hij, enkele maanden voor mijn stressverschijnselen, een aantal weken helemaal niets van zich heeft laten horen.

Mark Verhoeven, de HR assistent die zich met mijn ziekmelding heeft bezig gehouden vertelt dat Jeff Lowe over de werkdruk alleen gezegd heeft dat hij de druk die Luca Romano op hem uitoefent zondermeer aan mij doorgeeft zonder zich af te vragen of het wel realistisch is wat Luca Romano hem heeft opgedragen.

Dat mijn ziekmelding voor hem negatieve consequenties heeft gehad heb ik pas later van Brian Simmons, de Controller in de V.S. begrepen die me bij een later bezoek aan de V.S. wanneer Jeff Lowe al is vervangen het verwijt toebijt: "You should have supported your boss". Ik denk hoezo, wat kan ik meer doen dan wat ik fysiek aankan. Ook in discussies met Europese managers, en dan vooral in die met de financiele managers waarin zij suggestieve vragen stellen over mijn werkverhouding met Jeff Lowe heb ik nooit ook maar iets negatiefs over hem gezegd. Alleen met collega's, wanneer we samen in de V.S. zijn, praten we wel eens wat lacherig over zijn te korte broekspijpen en zijn zorgvuldig geverfde haar wat helaas zwart afgeeft op zijn witte overhemd en over zijn onrealistische planningen die hij ook voor hen heeft opgesteld en waarvan aan het eind van het jaar ook blijkt dat er niets volgens die planning is gerealiseerd, dat hij gedurende het jaar steeds aanpassingen heeft moeten maken.