Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 2 - Jeff Lowe

Overweging

Waarom dan niet weggaan? Het is een spel, en ik wil weten hoe het gaat aflopen. Toen de start bij dit bedrijf zo lastig bleek heb ik me als doel gesteld dat ik er minimaal drie jaar moest blijven. Daarna mocht ik van mijzelf weg, hoe, of op welke manier dan ook.

Daarna ben ik eraan gewend geraakt en veranderde dit door tegen mezelf te zeggen: Je gaat niet uit jezelf weg. Wanneer ze je niet meer willen moeten ze je maar ontslaan. Dit geeft rust want zo kan ik gewoon rustig doorwerken en hoef ik me niet bezig te houden met wat ik nog wel en wat niet meer accepteer, en wat ik ga doen wanneer het de grens van wat ik nog accepteer overschrijdt.

De kansen op de arbeidsmarkt zijn ook niet zo goed want ik word steeds ouder en ik mag al blij zijn dat het Amerikaanse bedrijf me op de leeftijd die ik toen had heeft aangenomen. En, houd ik mezelf voor, het is overal wat en hier ken ik nu het stramien en kan daar mee omgaan.

Kennelijk speelt er meer dan wat ik weet en wanneer ik me op mijn werk concentreer is het allemaal wel in orde. Het zijn meer de randverschijnselen erom heen en wanneer ik die wegdruk, is het een heel relaxte en prettige werkomgeving. Het is een sport om de "hindernissen" te nemen en er ongeslagen uit te komen. En, wat ook meespeelt, het is een sport om me niet klein te laten krijgen. Ik probeer uiteindelijk net zo lang ongeslagen uit de strijd tevoorschijn te komen tot zij het weer voor een tijdje voor gezien houden, of weer vertrokken of ontslagen zijn, waarna ik weer een tijdje rust heb en gewoon door kan gaan met mijn werk.