Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 2 - Jeff Lowe

Italie

We zijn weer in de winter in Italie, en ook weer met sneeuw en daardoor met vluchtvertragingen.

Voor deze opdracht werk ik samen met mijn Zuid-Amerikaanse collega, Giacomo del Bosco. Hij is van Italiaanse afkomst en probeert altijd werk in Zuid-Europa en dan vooral in Italie van me af te snoepen omdat dit hem de gelegenheid geeft familie in Italie te bezoeken en zijn vrouw mee te nemen die dit combineert met het afleggen van bezoeken voor haar business. Jeff Lowe laat dit niet meer toe en heeft daarom, net als eerder Ben Palmer, de opdracht in Italie steeds aan mij toegewezen, ondanks dat Giacomo del Bosco in Zuid Amerika geen volledige taak heeft en ik in Europa teveel werk heb. Maar als uitzondering laat Jeff Lowe ons voor deze opdracht samenwerken.

Jeff Lowe wil zien hoe we samen de opdracht hebben uitgevoerd en komt om de eindbespreking bij te wonen. Hij arriveert op zondag, wanneer het sneeuwt waardoor de vluchten vertragingen hebben. Bij zijn verbindingsvlucht is zijn overstaptijd kennelijk zo kort dat zijn bagage niet mee komt. Ik ben voor het weekend naar huis gegaan en daarom gaat Giacomo del Bosco op de zondag met hem de eerste benodigdheden zoals ondergoed, tandpasta en dergelijke kopen.

Op maandag, wanneer ik arriveer kijkt hij me bozig aan. Als lead was het eigenlijk mijn taak om hem te assisteren tijdens zijn bezoek, en ik had er moeten zijn toen hij zijn benodigdheden moest kopen. Maar ik ben ook in het weekend waarin hij komt gewoon naar huis gegaan, om in de loop van de maandagmorgen pas weer terug op kantoor te zijn. Hij wrijft het me nog eens in dat Giacomo del Bosco dit uitstekend voor me heeft waargenomen, om nog maar een keer aan te geven dat ik er had moeten zijn, in het weekend waarin hij zou arriveren niet naar huis had mogen gaan. Terwijl hij dit benadrukt kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat dit gespeeld is en dat zijn bagage helemaal niet weg is. Hij zegt er ook niets meer over, laat ook de dagen erna niets meer los over wanneer zijn bagage in het hotel is bezorgd.

Tijdens dit bezoek van een week om de eindbespreking bij te wonen verdelen Giacomo del Bosco en ik de taken. Ik ben de lead omdat het een Europese vestiging betreft en omdat Giacomo del Bosco als Argentijn van Italiaanse afkomst perfect Italiaans spreekt moet ik dus steeds goed opletten dat hij niet langs me heen gaat werken, mij steeds voor voldongen feiten gaat stellen en daardoor de leiding in feite overneemt.

Jeff Lowe kent deze spanningen tussen Giacomo del Bosco en mij en speelt er deze week steeds op in door zich met onduidelijke instructies al te mengen in het verslag voor het eindgesprek. Het moet dit keer al het eerste concept van het eindrapport zijn en hij blijft gedurende een aantal dagen elke onderdeel dat wij schrijven redigeren en volgordes in het rapport aanpassen. Daar waar Giacomo del Bosco en ik anders veel onderlinge competitie hebben werken we nu eendrachtig samen en laten ons niet door Jeff Lowe uit elkaar spelen. Dan, wanneer bijna aan het einde van de dag voor de eindbespreking Jeff Lowe het hele conceptrapport weer aangepast wil hebben en we elkaar vertwijfeld aankijken hoe we dit nog klaar kunnen krijgen heb ik een idee. Giacomo del Bosco kijkt toe hoe ik dit aanpak, hoe ik op de pc twee files maak, in kleuren aangeef wie in de afgelopen weken aan welke onderdelen heeft gewerkt en dit ook zal aanpassen. Daarna zal ik de files weer samenvoegen en de onderdelen rubriceren in de volgorde die Jeff Lowe aangegeven heeft. Ik zet de file voor Giacomo del Bosco op een schijfje zodat hij er op zijn pc mee kan werken en even later zijn we allebei aan het werk. Zo zijn we zonder meningsverschillen en zonder overwerk toch weer dezelfde dag klaar met de door Jeff Lowe gewenste aanpassingen. Dan laat Jeff Lowe het er verder bij zitten en maakt alleen nog een paar taalkundige verbeteringen.