Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 2 - Jeff Lowe

Italie - Werkkamer

Gedurende de periode dat Jeff Lowe mijn manager is ben ik regelmatig op de Italiaanse vestiging. Ik krijg regelmatig een werkkamer aan het eind van de gang waar de financiele afdeling hun werkkamers hebben.

Jeff Lowe plant een bezoek van vier weken, vroeg in het jaar, wanneer het daar nog onaangenaam winterweer kan zijn met sneeuw die weken blijft liggen. Zo valt er op de dag voordat ik ernaar toe reis zoveel sneeuw dat veel vrachtwagens van de weg glijden en in de berm belanden, zoals ik kan zien wanneer ik er op de maandag arriveer. Er liggen dan nog steeds een aantal gekantelde vrachtwagens in de berm langs de snelweg.

Het kantoorgebouw is niet geisoleerd en heeft in alle kamers grote enkele ramen die van het plafond naar de vloer lopen. Dan blijkt dat in dit winterse weer de verwarming in de kamer die ze me hebben gegeven niet werkt. De radiator wordt niet warm en door de grote glazen ramen is het in de kamer bijna net zo koud als buiten. Volgens Vicenzo Fabbri, de controller is er ook geen andere werkkamer voor me beschikbaar. Alle werkkamers zijn betegeld, zonder vloerbedekking, wat de vloer van de onverwarmde kamer heel koud maakt. Ik scheur enkele kartonnen dozen aan stukken om onder mijn voeten te leggen zodat die niet zo koud worden. Omdat de schoonmakers de kartonnen weggooien moet ik een aantal keren nieuwe dozen scheuren. Totdat ik de kartonnen elke avond met mijn werkdocumenten in de afgesloten kast leg zodat ik ze meerdere dagen kan gebruiken.

Het blijft koud en de sneeuw blijft ook alle weken dat ik er werk liggen. Dan, op de maandag van de tweede week, wanneer ik later in de ochtend arriveer staat er ineens een draagbaar kacheltje in mijn werkkamer dat ook al is aangezet. Het wordt daarna elke ochtend, al voor mijn komst aangezet zodat het uiteindelijk een behaaglijke werkruimte wordt. Het wordt niet echt duidelijk wie dit kacheltje in mijn werkkamer heeft gezet en vooral wie het elke ochtend aanzet. Alleen een nauwe medewerkster van Vicenzo Fabbri begint op zo'n vroeg tijdstip om mijn kamer al zo opgewarmd te laten zijn wanneer ik kom.

In de laatste week, de dag voordat ik zal afronden, beginnen monteurs aan de reparatie van de radiator. Terwijl ik de hele dag in die kamer zit om de eindbespreking van de dag erop voor te bereiden klussen twee monteurs de gehele dag om mij heen in die kleine ruimte. Ze halen alle elementen van de verwarming los, ook de leidingen die uit de muur de kamer binnen komen, leggen alles om mij heen op de vloer, halen de radiator los en zetten die midden in de kamer, kortom mijn werkkamer lijkt wel een kleine mecanicienswerkplaats. Ook de volgende dag zijn ze er nog druk mee bezig. Wanneer ik de eindbespreking heb afgerond en terugkom op de werkkamer en wil inpakken om naar huis te gaan is de radiator gerepareerd en staat hij, alsof hij niet vier weken stuk is geweest, warmte de kamer in te stralen.