Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Sinistere Werk Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade
Dit is een button
Merkwaardige Voorvallen - Game Is Over, A New Game Starts


Deel 2 - Jeff Lowe

Marseille - Beschadigde Auto

Bij latere bezoeken aan Etang de Berre zegt Ed McConnell niets meer over het telefoongesprek dat ik met hem had en waarbij hij me met een rechtszaak dreigde.

Ik start gewoon mijn werkzaamheden maar kennelijk heeft hij instructies gegeven dat niemand mijn kamer binnen mag lopen. Ik ga normaal gesproken naar de persoon die ik wil spreken waarbij het soms nodig is dat ze me daarna informatie brengen die tijdens het gesprek niet beschikbaar was. Sommigen komen het nog steeds brengen maar om bij mijn kamer te komen moeten ze door de gang langs de kamer van Ed McConnell. Ik zie ze eerst kijken of hij in zijn kamer is, dan lopen ze snel door naar mijn kamer, geven me de informatie en lopen dan snel weer weg, kijken nog even in de kamer van Ed McConnell of hij ze niet gezien heeft en gaan dan snel terug naar hun eigen kamer. Een enkeling loopt op zijn tenen langs de kamer van Ed McConnell om te voorkomen dat hij hem hoort. Het helpt dat hij een stugge roker is en diverse keren op een dag naar de rokersplaats op de parkeerplek loopt. Sommigen kennen zijn ritme en komen juist dan naar mijn kamer maar blijven angstig dat hij er iets van zal merken.

Verder blijft Ed McConnell zelf zich tegenover mij uiterst correct gedragen, zonder een onvertogen woord te uiten zorgt hij ervoor dat hij binnen de gepaste gedragsregels blijft.

Dan, na een aantal dagen heb ik een beschadigde auto. De deur aan de linkerkant blijkt helemaal ingedeukt. Ik heb een mooie witte auto van de verhuurmaatschappij gekregen en wanneer ik 's avonds bij de fabriek wil wegrijden om naar het hotel te gaan zie ik dat het portier aan de passagierskant helemaal ingedeukt is. Dit was nog niet het geval toen ik de auto na de lunch op de parkeerplaats parkeerde, ik had toevallig gekeken of ik de auto goed binnen de lijnen van de parkeervakken had geparkeerd en zo had ik ook het portier aan de passagierskant gezien, onbeschadigd. Zo regelt de secretaresse de volgende dag een nieuwe auto, die diezelfde dag nog wordt afgeleverd. Over de beschadigde auto wordt niet meer gesproken.

Voor diezelfde opdracht komt Jeff Lowe me in Frankrijk, bij Etang de Berre, bezoeken om bij de bespreking die ik aan het einde van de opdracht heb aanwezig te zijn. Het meest nabije vliegveld is Marseille en volgens gebruik binnen onze afdeling ga ik hem op het vliegvel ophalen.

Ik ben ruim op tijd op het vliegveld en ga bij de trap staan waar alle passagiers naar beneden komen. Er is geen andere route, dus zo kan ik hem niet mislopen. Wanneer van de vlucht die hij me opgegeven heeft alle passagiers al lang langsgelopen zijn zie ik nog steeds geen Jeff Lowe. Ik heb dan al 2 1/2 uur staan wachten. Ik was ruim op tijd op het vliegveld dus hij kan niet, als vroege uitstapper, al eerder langs gelopen zijn. Ik neem me voor om nog minimaal een uur te wachten en dan terug te gaan naar het bedrijf, in de veronderstelling dat ik hem gemist heb en hij dan toch gewoon een taxi genomen heeft, of dat hij niet op deze vlucht is meegekomen.

Er komen wel veel passagiers door met een Arabische uiterlijk, uit Algerije, velen gekleed in de typisch Arabische witte kleding. Maar ook die stroom wordt steeds kleiner. Dan, wanneer het uur dat ik me had voorgenomen om te wachten bijna om is en ook niemand meer van de Algerijnse vlucht komt aanlopen, verschijnt hij ineens boven aan de trap. Bij onze begroeting wendt hij opluchting voor dat ik op hem ben blijven wachten.

Zijn verklaring voor zijn vertraging is dat hij via Zwitserland is gevlogen. Omdat de rij voor non EU residents zo lang was is hij in de veel kortere rij voor EU residents gaan staan, maar de douanier heeft hem teruggestuurd waardoor hij helemaal achteraan in de rij van non EU residents terecht is gekomen, achter de passagiers van het vliegtuig uit Algerije. Daarom heeft het zo lang geduurd voordat hij door de douane was. Hij mort dat hij, als US resident via de rij voor EU residents toegelaten zou moeten worden. Waarom hij pas verscheen nadat er zeker 10 minuten helemaal niemand meer doorgelopen was zegt hij er niet bij. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij erop uit was om me in verlegenheid te brengen door voor te wenden dat hij niet met die vlucht is mee gekomen en ik het wachten op zou hebben gegeven en weg zou zijn gegaan. Hij zou mij dan in verlegenheid hebben gebracht door met veel bombarie te klagen over mijn nalatigheid.