Dit is de header afbeelding
Geselecteerd Verhaal Geselecteerd Verhaal

Korte Verhalen - Nomade

Terug Naar Overzichts Menu: Nomade

Vlucht Van Berlijn

Dit is een button

Ik reis terug van Berlijn. De opdracht is nog niet klaar en ik heb alleen de weekend bagage bij me als cabin luggage. De boarding pass heb ik op kantoor al geprint en ook elektronisch naar de mobiel laten sturen om die te laten scannen en zo sneller door te kunnen lopen.

Het is vrijdag en ik ben wat moe, laat alles wat gaan, kijk niet heel goed naar het stoelnummer op de boarding pass en loop het vliegtuig in. Rij 10, bij de nooduitgang en ik plof neer. Zoals gebruikelijk met mijn gespitst zijn op het tijdstip van de start van het boarden stond ik vooraan en ben, zo niet als eerste, dan wel als tweede in het vliegtuig. Ik installeer me, iPod, wat te lezen, jas uit, mobiele telefoons bij me om nog de laatste emails te checken. De andere passagiers druppelen binnen. Een lange man met golvend grijs haar kijkt me wat bevreemdend aan. Ik reageer niet, hij kijkt nog een keer, dan naar dezelfde stoel aan de overzijde, dan weer op zijn boarding pass, dan weer naar mij. Ik kijk, ik ken die man, maar waarvan. Waar kan ik hem eerder gezien hebben. Het daagt niet. Zo kijken we allebei. Dan zegt hij; zit U wel op de juiste stoel? Ik check de boarding pass. Oh jee, verkeerde stoel. Hij blijft uiterst vriendelijk en ik word wat ongemakkelijk. Zit ik net zo lekker en dan moet ik wisselen. Dan zegt hij; nou, het maakt ook niet zoveel uit, ik ga wel op uw plaats zitten. Opgelucht zak ik weer terug, zeg tien keer sorry nu ik weet dat ik niet hoef op te staan en te verhuizen. Andere personen kijken me wat geergerd aan vanwege de vertraging die ik veroorzaak.

Hij blijft uiterst vriendelijk en installeert zich onverstoorbaar aan de overzijde, ook aan het raam, wat mijn plaats geweest zou zijn. In mijn moeheid blijf ik vaag piekeren waar ik hem van ken.

Thuisgekomen heeft mijn partner onze favoriete programmas opgenomen die we dan in het weekend bekijken. Halverwege het programma valt me in dat de deskundige die op een sympathieke wijze zijn toelichting geeft de man is op wiens stoel ik in het vliegtuig ben gaan zitten.